Timp să investești în cei dragi

 De când #stămacasă, contactul cu cei dragi ne lipsește cel mai mult. Fie că ți-e dor de părinți, bunici, prieteni sau persoana iubită, cert este că e tot mai dificil să facem față singurătății și a stresului colectiv, fapt care ne poate afecta și la nivel psihic, prin stări de anxietate sau momente excesive de oboseală.

Îți vine să crezi sau nu, în aceste vremuri dificile suntem mai conectați ca oricând. Oamenii s-au mobilizat rapid și au venit cu tips & tricks pentru a depăși mai ușor aceste obstacole. De la teatre online sau muzee virtuale, până la platforme care adună prietenii împreună, toate sunt cu scopul de a păstra un echilibru în viețile noastre. Așa că acum este timpul potrivit pentru a investi în legăturile cu cei dragi, pentru a-i suna mai des și a te preocupa de bunăstarea lor. 😊

Astăzi venim cu câteva idei care sperăm să te ajute în combaterea singurătății și la păstrarea legăturii dintre tine și apropiații tăi:

  1. Platforme de video call-uri

Acestea sunt primele și cele mai la îndemână tool-uri care te ajută să comunici mai eficient. Pentru că în WhatsApp există o limită de patru persoane, noi am mai pus pe listă și alte câteva platforme:

  • Jitsi: este varianta perfectă, care adună chiar 75 de persoane la un singur click. Ba mai mult, platforma este 100% gratuită, față de alte aplicații care-ți limitează, de exemplu, timpul petrecut într-un call.

 

  • Houseparty: e ziua unui prieten sau pur și simplu vrei să check-in cu gașca? :) Această aplicație este destinată video call-urilor și perfectă pentru momentele în care vrei să te distrezi cu prietenii tăi.

 

  1. Fă-le o surpriză

Acum este foarte ușor să cumpărăm online și tot mai multe businessuri s-au mutat pe internet. Așa că, de ce nu, le poți face câte o surpriză prietenilor, familiei tale cumpărând local, flori sau diverse obiecte amuzante care le-ar aduce zâmbetul pe buze. De exemplu:

  • floris.ro: cei de la Floris au grijă să aducă flori proaspete, bogate, iar prețul începe de la 1,5 lei/fir și vânzarea se face prin Glovo.

 

  • creativesc.ro: locul în care găsești tot felul de cadouri haioase.

 

  • bulandra.ro sau www.operanb.ro: poți vedea în continuare piese de teatru sau de operă, iar la Bulandra și Opera Națională găsești spectacole pe toate gusturile.

 

  • frenchbakery.ro – cozonaci pufoși găsești la French Bakery, acum, de sărbători. Primesc comenzi până vineri, ora 18:00, iar livrarea se face chiar și sâmbătă. Good news, hă? 😊

 

  1. Mesaje de încurajare

Orice telefon, mesaj sau vorbă bună ne ajută în perioada aceasta. Puteți face un challenge, tu și prietenii tăi, prin care să vă trimiteți câte un mesaj în fiecare zi, timp de o săptămână. Iată și unul dintre ele: make-everything-ok.com sau amintește-le să inspire, respire și să ia o scurtă pauză: donothingfor2minutes.com. 😊

 

Ne vedem în fiecare săptămână, cu un articol prin care să ne ajute să investim timpul pe care îl avem în a ne face și a face bine. Până atunci, stay safe, stay home!

Tu cum investești timpul în cei dragi?

 

Sursă foto: Unsplash