Timp să investești în cultură

Chiar dacă #stămacasă, acest lucru nu ne limitează accesul la informații culturale. Mari universități internaționale au pus la dispoziție zeci de cursuri la care putem avea acces, de la Desing Thinking și Artificial Intelligence, până la cursuri de psihologie, au fost realizate concerte online de muzică clasică, iar muzeele au organizat tururi virtuale, care mai de care mai interactive.

Astăzi, ne-am gândit să facem o plimbare prin câteva muzee care au organizat tururi virtuale, unde timpul se schimbă în funcție de puterea și curiozitatea noastră.

 

  1. Muzeul Internațional de Orologerie: 

Interiorul muzeului, care, de altfel este în continuă dezvoltare, prezintă universul celor mai importante ceasuri ale lumii. Colecțiile de ceasuri, istorice sau contemporane, capătă noi valențe datorită poveștilor prin care s-au făcut remarcate. Hai să facem o vizită prin mintea creatorilor ceasornicari ce sfidează imaginația și dau viață acestor comori.

 

  1. Muzeul Național de Artă al României: 

Poți trece prin Arta Veche Românească, Arta Românească Modernă sau Arta Europeană.

Muzeul pune la dispoziție tururi virtuale și în Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian sau la Muzeul Theodor Pallady.

 

  1. Palatul Șuțu: 

Turul virtual prin Palatul Șuțu îți propune o călătorie inversă, din timpul tău trăit, în trecut, pentru a înțelege cum se desfășoară lucrurile din jurul tău.

 

  1. Muzeul Casa Memorială Nottara: 

Muzeul pune la dispoziție, prin intermediul unui tur virtual, vizitarea colecției familiei Nottara, ce era formată din cărți, sculpturi, partituri muzicale, piese de mobilier, cărți, premii, diplome și alte obiecte ce au aparținut actorului C.I. Nottara, cât și fiului său, muzicianul C.C. Nottara.

 

  1. Muzeul Antipa: 

Pasionați de știință, educație și cultură? Muzeul Antipa ne face un tur virtual cu piese valoroase din toate colțurile lumii și ne trimite în timp, acum 8,7-5,8 mil ani, mai exact, pe vremea mamiferului Deinotherium gigantissimum.

 

  Tu în ce obiective culturale ai investit timp în ultima perioadă?

Stay home, stay safe!

 

Sursă foto: Unsplash