Supporting Strong Values

Supporting Strong Values

Numit Cronometrul Oficial și Partener al NBA, FIBA, FIM World Superbike, Rugby EPCR și Campionatul Top14, al Campionatelor Mondiale de ciclism, Turul Franței și Campionatele Mondiale de hochei pe gheață, Tissot a fost întotdeauna legat de sport.

Pe plan international, primul parteneriat cunoscut al Tissot cu sportul si cronometrare poate fi gasit la o cursa de schi din 1938. În România, datorita cercetarilor lui Marius Rotar de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia si ale lui Dan-Catalin Buzdugan.

Ceasuri pentru România (ceasurpentruromania.ro) am putea stabili o linie de start a prezentei Tissot în sport si mai precis în Rugby, înca din 1937 când la Cupa General Marinescu, jucatorii echipei câstigatoare aveau sa primeasca fiecare câte un ceas Tissot antimagnetic, noutatea din acei ani. Albini Prassa este mândra ca  si-a început sprijinul pentru sportul si mai ales pentru rugby-ul românesc în 2018. În acel an a fost initiat parteneriatul cu Federatia Româna de Rugby si a fost lansat un prim ceas, Tissot Chrono XL, „Stejarii”, numele echipei nationale. Datorita succesului sau, în anul urmator a fost lansat un al doilea ceas, Tissot Chrono XL Gold, „Stejarii de Aur”, unde, din nou, frunza de stejar straluceste cu mândrie pe cadranul editiei limitate de 500 de unitati. Începând cu echipa nationala, sprijinul lui Albini Prassa si Tissot s-a mutat rapid catre structuri care vizeaza educatia, incluziunea sau care aveau nevoie de un impuls pentru a declansa o poveste unica. Asa a fost sustinuta relansarea Alba Iulia Rugby Club, club aflat acum în nou-creatul Rugby National League.

 

Acesta este si motivul pentru care a ajuns la proiectul social si sportiv unic din Gura Humorului, singurul club de top din România care încearca sa aiba un buget din surse private si reuseste sa mentina tinerii localnici implicati la toate categoriile de vârsta prin educatie si sport. În ligile de juniori, Tissot si Albini Prassa sustin echipe precum Timisoara Warriors, Aurora Baicoi, Grivita Bucuresti, RC Gura Humorului sau prima echipa de fete creata vreodata - clubul de rugby „Mâtzele Negre” Venus... si noi proiecte sunt în curs de desfasurare. La Basket 3x3, Tissot si Albini Prassa continua un parteneriat început cu 4 ani în urma cu Sport Arena si sprijina implicarea lor masiva la nivel national si international pentru a face din acest sport nu doar o mândrie nationala, ci un sport global. La hochei pe gheata, din nou un sport unde Tissot este un actor important de ani de zile la nivel international, Albini Prassa a început în 2021 sa sustina Olimpia Ploiesti si programul educational pe care îl are pentru tineri, sprijinindu-le turneele internationale.

 

 

RELATED ARTICLES