About Us

Companie cu rădăcini în Elveția și România, Albini Prassa și-a început activitatea în România în anul 2004, ca distribuitor de ceasuri elvețiene, primul brand fiind Tissot. În tot acest timp, Albini Prassa și-a aprofundat cunoștințele legate de piața românească și s-a specializat în promovarea și consolidarea imaginii de marcă a partenerilor internaționali reprezentați precum Bulgari, Laurent Ferrier, Urwerk, Louis Erard, ZRC, Bomberg și Tissot.

În prezent, portofoliul companiei cuprinde mărci consacrate, precum și produse avangardiste al căror succes se bazează pe un design inovator, o arhitectură mecanică sau o istorie originală dar și o interpretare a timpului iesită din comun.

Totoadată am reușit să creăm o legatură între branduri și piață noastră prin colecții și ediții limitate precum TISSOT România 1918-2018, serie limitată in 1918 unități, TISSOT Stejarii și Stejarul de Aur, ediții create în partenariat cu FRR în 2018 și 2019, Bomberg Loop, creat cu atelierul SEZI din Alba Iulia, QlockTwo România edition, și mai recent TISSOT Heritage Săgeata pentru onora centenarul Companiei Franco Române de Navigație aerieana (1920-1925/ 2020-2025), prima companie transcontinentală din lume www.sageataorientului.ro

În 2018 Albini Prassa a decis să se transforme gradual într-un jucător nou din piața de retail din România, lasând treptat distribuția B2B. Făcând acest pas, am decis că experiența și spațiul dedicat mărcilor să fie in centrul conceptului nostru.

Asa s-a născut Maison Albini Prassa, un loc dedicat timpului, unde experiența de brand este una dedicată și personală. Este un loc unic unde misiunea noastră este să aducem un echilibru și armonie între valorile tale personale și viitorul tău ceas. Vei descoperi spațiul Heritage Tissot, unde fiecare ceas creat pentru România în parteneriat cu Albini Prassa își ține un loc aparte și povestea lor este prezentată în detaliu.

La noi vei putea aprecia reputatul nostru Negroni la bar sau o cafea lângă junglă , înconjurat de colecția de ceasuri BULGARI.

Maison Albini Prassa este locul unde timpul trece diferit, și unde experiență pe care vrem să
o trăiești se va întâlni cu pasiunea noastră pentru timp.

Time dedicated pioneers" este mantra noastră și poate de aceea, la Maison Albini Prassa vei explora ambele valențe ale timpului - timpul domol, unde răbdarea și atenția la detalii este cheia, dar și timpul care zboară, energia și zvâcul prin experiențe și evenimente conceptuale.
Într-o lume în care fiecare colț spune o poveste, înțelegem cât de importantă este componentă vizuală atunci când vine vorba de narativ. Prin pasiune de-a lungul timpului am compus acest spațiu cu Iulia Vilsan, atelier Sezi, atelierul de arhitectură dar și cel mai bun vitrinier elvețian, Xavier Dietlin

Origini

Numele nostru, povestea noastră Numele este important; gândește-te la al tău... Adesea ne definește și ne arată cum să-l întruchipăm. Originile contează, iar, pentru Albini Prassa, originile sunt totul.

Toată lumea îți va spune că alegerea numelui propriei companii nu este un lucru ușor. Am trăit acest lucru atunci când am fondat Albini Prassa, în 2004. De atunci, mulți oameni m-au întrebat care este povestea din spatele numelui, așa că a sosit timpul să-ți împărtășesc semnificația acestor cuvinte. A-mi recunoaște originile a fost, întotdeauna, ceva important pentru mine și m-a călăuzit să ajung unde am vrut. Albini Prassa reprezintă descendența mea, o poveste de familie care începe în secolul al XIX-lea. Aceasta vorbește despre valorile, filozofia, mentalitatea și caracterul care fac Albini Prassa ceea ce este astăzi. În calitate de companie care gravitează în jurul timpului, reprezentând și susținând mărci care țin evidența acestuia, care unesc tradițiile trecute și inovațiile viitoare de-a lungul timpului, această noțiune a fost esențială identității noastre, precum au fost și originile mele

Ion Schiau

fondator Albini Prassa

A te cunoaște pe tine însuți presupune a fi înrădăcinat.

Originile mele și familia mea m-au modelat.

Chiar înainte să lansez Albini Prassa, tatăl meu mi-a oferit o parte simbolică din moștenirea străbunicii paterne. Deoarece mi-am dorit ca acești bani să continue să existe și să sporească, i-am investit, în mod logic, în compania mea. Numele străbunicii mele paterne este legat de descendența din familia Albini.

A avut o însemnătate puternică ca numele ei de familie să devină parte din numele companiei mele. Prassa este numele străbunicii mele materne. Albini Prassa face parte din povestea familiei mele, din punctele care ne unesc pe mine, povestea mea și compania mea de rădăcinile mele. De asemenea, întruchipează originile diferite, dar complementare, ale familiei mele, un fascinant amestec de națiuni și culturi, ferm înrădăcinat în diversitatea și bogăția istoriei românești din care fac parte.

O poveste a timpului, care începe din inima României, în Transilvania, cu ale ei munți, păduri și aur, impregnată de spiritul de pionier al familiei Albini, care a jucat un rol important în emanciparea culturală a regiunii.

O poveste care ajunge la malul mării datorită spiritului foarte dedicat al familiei Prassa, parte integrantă a comunității Kefaloniane și impregnată de spiritul negustorilor greci care au condus cu succes comerțul de la Dunăre, Marea Neagră și Marea Mediterană în perioada sa de glorie.
Septimia Albini & Andronichi Prassa, străbunicile mele, au fost două femei puternice care și-au pus amprenta asupra spiritului independent, hotărât, muncitor și de pionier, care continuă să strălucească în Albini Prassa și astăzi.

De ce o albină?

Albina figurează pe una dintre stemele familiei, iar cuvântul în română este foarte asemănător cu Albini.

Sugerând crearea bogăției, a norocului și a prosperității, albinele întruchipează ideea că orice este posibil prin persistență.

Sunt embleme ale muncii asidue, ale preciziei, ale dăruirii și ale armoniei perfecte – toate acestea reflectând valorile la care țin și pe care ne străduim să le cultivăm la Albini Prassa.