Lansarea unei noi expozitii dedicate designului si orologeriei de catre Albini Prassa intr-o ambianta sportiva

Lansarea unei noi expozitii dedicate designului si orologeriei de catre Albini Prassa intr-o ambianta sportiva

Ieri, 18 mai 2023, in Cadrul RDW Design GO!, la sediul Albini Prassa din strada Belgrad nr 12, zona Dorobanti a avut loc evenimentul extraordinar de lansare a expozitiei Connecting Horology - Past & Future!

O expozitie unica care prezinta in premiera cea mai mare colectie de ceasuri Art Deco americane din Europa, precum si lumea magica lui Xavier Dietlin, cel mai inovator creator de solutii interactive pentru ceasuri de lux.

Albini Prassa creeaza astfel pentru a treilea an consecutiv un pod intre arhitectura, design si marcile din portofoliul nostrum precum - Tissot, Bomberg, ZRC, Louis Erard, Laurent Ferrier, Urwerk, Bulgari.

 

Atmosfera speciala a intregului eveniment a fost sustinuta si de prezenta mai multor personalitati din sport, precum; Razvan Rat, Alina Dumitru, Ionel Danciulescu, Narcisa Lecusanu, Victor Hanescu, Marian Dragulescu, Andrei Savenco, dar si Xavier Dietlin (fost international elvetian si jucator la Servette Geneva si FC Sion).

Xavier Dietlin straluceste prin autenticitate si poseda harul de a transforma conventionalul in exceptional. Avand o familie cu o bogata traditie in industria constructiilor metalice, acest fost fotbalist plin de energie si pasionat de provocari si inovatie si-a transformat visul in realitate, alaturi de fratele si sora sa. In decursul unei singure decade, Xavier a revolutionat industria constructiilor metalice, dezvoltand segmentul de top pentru marcile de lux.

Pe masura ce marcile de ceasuri de prestigiu au recunoscut rapid talentul sau, designeri si arhitecti de renume, printre care se numara Peter Marino, au apelat in mod regulat la expertiza sa. Mari corporatii precum Mercedes Benz, Philip Morris si Huawei, precum si muzee celebre, inclusiv Muzeul de Arta Moderna MoMA din New York, i-au urmat exemplul, solicitandu-i sa creeze solutii tot mai avangardiste.

Scenografia celei mai mare colecti de ceasuri Art Deco din Europa a fost si ea ghidata de spiritul creativ al lui Xavier Dietlin. Aceasta colectie unica a fost creata din pasiunea lui Oana Radovanovici si a lui Dragos Perju, si ofera o calatorie in timp fara precedent in Romania.

Pasiunea lor pentru ceasuri a inceput sa se cristalizeze abia acum zece ani. Au inceput sa colectioneze haotic, fara o directie clara. In 2016, au fost sedusi de fascinantul design al ceasurilor americane produse in perioada Art Deco.

Identificarea si achizitionarea modelelor de fabrica produse in anii '20-'30 ai secolului trecut, conexiunile create cu unii colectionari americani, gasirea reclamelor si cataloagelor din epoca, repararea sau cosmetizarea ceasurilor - toate acestea le-au configurat un nou mod de viata, mereu frumos si provocator.

Bucuria conturarii unei colectii de nisa, de ceasuri americane, le intareste credinta ca "parfumul" aparent vetust al acestor mici opere de arta este, de fapt, mai fermecator ca niciodata, acum, in contemporaneitate.

Pentru al treilea an consecutiv, Albini Prassa reuseste sa creeze un pod intre arhitectura, design si marcile din portofoliul lor, inclusiv Tissot, Louis Erard, ZRC, Bomberg, Laurent Ferrier, Urwerk si Bulgari. Evenimentul Albini Prassa est parte din programul de evenimente satelit Design GO! in Romanian Design Week 2023.

Gazda deosebita a fost Ion Schiau, proprietarul Albini Prassa, un om de business care a locuit mai multi ani in Elvetia si care, datorita experientei sale internationale, considera cu mare convingere ca pentru evolutia sanatoasa a unei societati este esentiala implicarea mai multor companii in sustinerea sportului. De asemenea, invitatii speciali au fost intampinati si de Valentin Popescu, care recent a inceput o colaborare pe zona de marketing sportiv cu casa de ceasuri elvetiene Albini Prassa, si a carui implicare pe zona de marketing sportiv este deja cunoscuta, el fiind unul dintre cei mai importanti experti de marketing sportiv din Romania.

Companie cu radacini in Elvetia si Romania, Albini Prassa si-a inceput activitatea in Romania in anul 2004, ca distribuitor de ceasuri elvetiene, primul brand fiind Tissot. In tot acest timp, Albini Prassa si-a aprofundat cunostintele legate de piata romaneasca si s-a specializat in promovarea si consolidarea imaginii de marca a partenerilor internationali reprezentati.

In prezent, portofoliul companiei cuprinde marci consacrate, precum si produse avangardiste al caror succes se bazeaza pe un design inovator, o arhitectura mecanica sau o istorie originala, dar si o interpretare a timpului iesita din comun.

Albini Prassa, companie cu valori bine intemeiate, este implicata si in sustinerea sportului din Romania, o componenta importanta si distinctiva pentru un business. Dezvoltarea unui business etic si a sportului, in general, ajuta semnificativ la a avea o societate mai sanatoasa, mai frumoasa si mai inteleapta. Albini Prassa isi consolideaza si extindeparteneriatele cu diverse sporturi, precum: baschetul, hocheiul, ciclismul, rugbyul si motosportul.

Maison Albini Prassa reprezinta un loc dedicat timpului, unde experienta de brand este una dedicata si personala. Este un loc unic unde misiunea noastra este sa aducem un echilibru si armonie intre valorile tale personale si viitorul tau ceas.

 

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published