CHRONEXT își extinde prezența globală printr-un nou parteneriat de retail cu Albini Prassa în România.

CHRONEXT își extinde prezența globală printr-un nou parteneriat de retail cu Albini Prassa în România.

București, 21 iunie – Albini Prassa și CHRONEXT, boutique-ul digital de top pentru ceasuri de lux noi și pre-owned, anunță lansarea parteneriatului lor de retail. Această primă extindere de retail în afara Germaniei și Elveției marchează o etapă semnificativă în timp ce CHRONEXT continuă să își dezvolte prezența fizică.

 

Valorificând strategia sa puternică omni-channel, CHRONEXT integrează perfect o platformă online de prim rang cu magazine fizice și lounge-uri pentru ridicarea produselor, asigurând o experiență de lux excepțională pentru clienții săi. Ca parte a planurilor sale ambițioase de expansiune, CHRONEXT este pregătit să intre pe noi piețe, începând cu România. Această mișcare strategică vizează captarea unei cote mai mari din piața ceasurilor de lux și oferirea unei valori incomparabile atât vânzătorilor, cât și cumpărătorilor din întreaga lume.

Ion Schiau, fondatorul Albini Prassa, a declarat: „Acest nou demers răspunde unei cereri tot mai mari din partea clienților și reflectă realitatea actuală a industriei noastre. Valoarea globală a ceasurilor tranzacționate activ pe piața pre-owned certificată în 2023 a fost de 20 miliarde CHF, cu predicții de atingere a 30 miliarde CHF până în 2025. Această creștere va depăși comerțul obișnuit, făcând prezența noastră pe această piață nu doar o oportunitate strategică, ci o necesitate răspunzând cererii constante din partea clienților din România.”

Angajat în autenticitate și calitate, CHRONEXT se diferențiază prin oferirea de ceasuri de lux 100% certificate, atrăgând o clientelă exigentă care pune valoare in verificare și încredere. Această dedicare către excelență se reflectă în prezența lor puternică pe piață și amprenta globală în creștere. Aceste progrese sunt concepute pentru a îmbunătăți experiența clientului și pentru a facilita tranzacționarea fără probleme.

Ion Schiau a adăugat: „Fiind primul retailer din România care propune un astfel de parteneriat, subliniem importanța ceasurilor certificate și garantate, care diferă semnificativ de piața tradițională de second-hand din România. Parteneriatul nostru va oferi un confort sporit, transparență și securitate clienților noștri. Aliniați cu credo-ul nostru de a fi primii, unici și diferiți, am deschis Maison Albini Prassa în 2018, stabilind un nou standard pentru experiența de retail și parcursul brandului. A fost o premieră în București atunci și încă este astăzi. Acum, suntem încântați să lansăm intrarea noastră pe piața ceasurilor second-hand certificate cu liderul european, CHRONEXT.”

Pentru lansarea noului parteneriat și a segmentului pre-owned, Albini Prassa a modificat spațiul din Belgrad 12, colaborând cu cel mai inovativ creator de mobilier orologer din industrie, Xavier Dietlin (dietlin.ch). Pe lângă adaptarea pentru București a unei noi serii de vitrine animate, acesta a lansat în premieră mondială o masă concepută împreună cu firma elvețiană Sunae (sunae.ch). Xavier Dietlin, ale cărui inovații sunt solicitate de cele mai mari mărci de ceasuri fie pentru salonul Watches & Wonders, fie pentru magazinele proprii, a declarat: „Colaborăm cu Albini Prassa de la bun început, dar am venit abia anul trecut pentru participarea noastră la Romanian Design Week și m-am îndrăgostit de acest spațiu și de oraș. Pentru noi și Sunae are foarte mult sens să avem acest parteneriat. În multe aspecte suntem pionieri, la fel ca și Albini Prassa, cu abordarea lor inovatoare în retail. Mi se pare că România este foarte deschisă la concepte și idei noi, și această dinamică ne place mult”. 

Despre Albini Prassa

Cu rădăcini în Elveția și România, Albini Prassa și-a început operațiunile locale în 2004 ca distribuitor de ceasuri elvețiene, Tissot fiind primul brand. Ulterior, compania s-a specializat în promovarea și consolidarea imaginii brandurilor internaționale partenere, inclusiv Bulgari, Franck Müller, Laurent Ferrier, Urwerk, Louis Erard, ZRC, Bomberg și Tissot. Albini Prassa a inițiat mai multe colecții și ediții limitate pentru România, cum ar fi TISSOT România 1918-2018, TISSOT Stejarii și Stejarul de Aur, Bomberg Loop, QlockTwo ediția România, TISSOT Heritage Săgeata Orientului și Undone FC Rapid 100 de ani. În 2018, Albini Prassa a intrat pe piața de retail prin Maison Albini Prassa, un loc unde ceasurile și experiențele personalizate de brand se întâlnesc.

Despre CHRONEXT

Fondată în 2013, compania cu sediul în Zug, Elveția, este astăzi unul dintre liderii retailului de ceasuri second-hand certificate (CPO) și vintage. Pe lângă activitatea sa principală în retailul online, CHRONEXT operează acum și buticuri exclusive și lounge-uri în locații din întreaga lume, precum Düsseldorf, München, Berlin, Zurich și Hong Kong.

CHRONEXT combină comoditatea unui magazin web cu serviciile de primă clasă ale unui butic și își sprijină clienții în toate etapele achiziției și deținerii unui ceas de lux. Datorită modelului său de afaceri hibrid, compania poate oferi atât ceasuri proprii, cât și stocuri de la producători, retaileri și vânzători privați, având acces la o gamă de aproximativ 6.000 de modele. CHRONEXT este responsabil pentru controlul întregului proces, asigurat de o echipă de aproximativ 10 ceasornicari interni. Aceștia verifică fiecare ceas într-un proces de control al autenticității și calității în 17 etape și apoi emit o garanție de 24 de luni.

Până în prezent, CHRONEXT a ajutat peste 175.000 de clienți din mai mult de 60 de țări să cumpere și să vândă ceasurile lor.

Despre Xavier Dietlin: „Micul prinț” al văii Romanel.

Xavier Dietlin strălucește prin autenticitate în fiecare fibră a sa, el emană un caracter direct, o spontaneitate caldă și un strop de rebeliune.

Având o familie cu o bogată tradiție în industria construcțiilor metalice, acest fost fotbalist plin de energie și pasionat de provocări și inovație și-a transformat visul în realitate, alături de fratele și sora sa. În decursul unei singure decade, Xavier a revoluționat industria construcțiilor metalice, dezvoltând segmentul de top: vitrinele. 

În anul 2005, compania sa a făcut un salt uriaș odată cu lansarea vitrinei Raptor pentru brandul Hublot, o inovație unică pe piață. Această vitrină, lipsită de geam, se retrage în câteva zecimi de secundă în carcasa sa atunci când un obiect străin se apropie, datorită senzorilor încorporați. 

Pe măsură ce mărcile de ceasuri de prestigiu au recunoscut rapid talentul său, designeri și arhitecți de renume, printre care se numără Peter Marino, au apelat în mod regulat la expertiza sa. Mari corporații precum Mercedes Benz, Philip Morris și Huawei, precum și muzee celebre, inclusiv Muzeul de Artă Modernă MoMA din New York, i-au urmat exemplul, solicitându-i să creeze soluții tot mai avangardiste. 

Astăzi, compania sa, cu zece angajați dedicați, este recunoscută în întreaga lume pentru invenția și producția celor mai inovatoare vitrine de ultimă generație. Xavier Dietlin posedă harul de a transforma convenționalul în excepțional.În fiecare zi, el este uimit de posibilitățile neașteptate oferite de tehnologie. La finalul zilei, cel mai important lucru pentru el este să-și păstreze creativitatea copilărească, în care jocul este cuvântul de ordine al vieții sale.

RELATED ARTICLES

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate