ALBINI PRASSA și povestea timpurilor sale.

ALBINI PRASSA și povestea timpurilor sale.

AFLĂ ISTORIA UNUI LOC SPECTACULOS, MODERN ȘI ÎN CARE , TOTUȘI, TIMPUL CAPĂTĂ PARCĂ ALTE DIMENSIUNI.

un articol de Dominica Mărgescu
foto: Christian Tudose

Ion Schiau, omul din spatele conceptului Albini Prassa, are o realție specială cu timpul. Iar asta se poate observa și din felul în care a creat Maison Albini Prassa, un loc pe care îți vine greu să îl părăsești, odată ajuns acolo. Casa de pe strada Belgrad din București este elegantă, populată cu obiecte moderne care se împletesc cu cele tradiționale, iar display-urile în care sunt expuse unele dintre cele mai spectaculoase ceasuri ale vremurilor noastre au, de asemenea, un design aparte. În plus, istoriile și poveștile pline de haz pe care le spune Ion Schiau fac ca o vizită la Maison Albini Prassa să te transpună într-un alt timp și alt univers.

ELLE: Povestește-mi ce te-a inspirat să creezi acest concept, Maison Albini Prassa.

ION SCHIAU: Maison Albini Prassa s-a născut din faptul că am observat de-a lungul timpului că lumea de retail are nevoie de o transformare. Accelerarea impusă de criza COVID-19 implică nu doar pe parte online, de care știm cu toții, dar și adaptarea retail-ului fizic orologer pentru a deveni un spațiu de lifestyle, unde experiența și implicarea rațională devin centrale.

Din alt punct de vedere, am avut norocul să mă ocup de dezvoltarea de retail a brand-ului Hublot în anii în care s-au deschis magazinele din New York, Paris Palace Vendome și alte destinații precum Tokyo, Bal Harbour, Beverly Hills, cam 24 de magazine în doi ani. Și lucrând cu Peter Marino Architects, se simțea ideea de a aduce spațiul de reatil ceva mai homey.  Deci granița între cele doua lumi devine din ce în ce mai fină, totul e gândit acum să te simți ca acasă.

Apoi au apărut concepte care m-au interesat, fie în SOHO, unde se transformase un loft într-o destinație de ceasuri excepționale, sau ce face Audemars Piguet de puțini ani cu AP Home, apartamente în orașele cele mai mari din lume.

ELLE: Care este povestea spațiului cu totul special în care se află toate brand-urile sub numele Albini Prassa?

ION SCHIAU: Zi de zi Maison Albini Prassa primește o comunitate interesată de orologerie și accesorii dedicate timpului. Spațiul nostru este un spațiu de retail netradițional, un spațiu creat pentru întâlniri, unde timpul trece poate altfel.

De mai bine de un an ne bucurăm să reprezentăm Bvlgari în România, astfel, am ales să aducem colecțiile Serpenti, Octo Finissimo și Aluminium. Bvlgari este unul dintre cele mai mari nume din industria orologeriei și a bijuteriei, și în ultimii ani au revoluționat felul de a purta un ceas cu un design absolut unic.


Acesta este un pasaj din articolul publicat în Revista Elle, August 2021, Nr. 285

Articolul integral poate fi găsit aici - https://magazines.ringier.ro/editie/elle-august-2021/#pagina-58

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published